Ingyenes étkezés 318 ezer gyermeknek

Vissza a főoldalra

A kormány célja, hogy csökkentse a gyermeket nevelő családok terheit. Ezért minden korábbinál többen kapnak ingyenes étkezést és ingyen tankönyvet. A kormány hivatalba lépésekor 32 milliárd forint állt rendelkezésre gyermekétkeztetésre. Ma ez az összeg már 74 milliárd forint, amely a legmagasabb összeg a rendszerváltás óta. Ez azt jelenti, hogy a korábbi 92 ezer helyett ma már 318 ezer gyermek étkezik ingyen naponta háromszor. Magyarországon így a kisgyermekek 90 százaléka kap ingyenesen étkezést.

Ingyenes étkezés 318 ezer gyermeknek

A kormány kiemelt figyelmet szentel a szünidei étkezésre is. A korábbi 3 milliárd helyett 2017-ben már 6,7 milliárd forintot szánunk arra, hogy a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek a tanítási szünetekben is étkezhessenek.

A diákok kétharmada, minden alsó tagozatos és a szociálisan rászoruló felsős, vagyis összesen 730 ezer diák ingyenesen kapta a tankönyvcsomagot az idei tanévben. Ez 37 ezerrel több, mint egy évvel korábban. A következő tanévben pedig már az ötödikes évfolyamon sem kell fizetni a könyvekért. Jelentős megtakarítást jelent a szülőknek az is, hogy az elmúlt hat évben a tankönyvek ára átlagosan 40 százalékkal csökkent.